blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG 4ever-michalovce
ČLÁNKY
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
4EVER-Michalovce



Privítal do Michaloviec
pridal 4EVER-Michalovce 15.4. 2008 o 13:08

M.Hrdina : Hosťovanie v Michalovciach som privítal

O svoje názory sa s nami tentokrát podelil kmeňový hráč FC Spartak Trnava Miroslav Hrdina, ktorý nedávno posilnil do konca sezóny na hosťovanie tím 1.ligy MFK Zemplín Michalovce.


Na jeseň Spartak obsadil v tablke výborné 3.miesto za vedúcim duom Žilinou a Petržalkou. Dá sa povedať, že po účasti v prelínačke to verejnosť prekvapilo. Ako ste boli vy spokojny s jesennou časťou ligy?

Sezóna vyšla podľa mňa celkom dobre. Myslim si, že tretie miesto bolo za tými dvoma kandidátmi na titul bolo pre nás úspech. Teraz ćaka na Trnavu semifinále a možno aj finále Slovenského pohára. Takže si myslím, že tá jeseň bola vcelku úspešná.

Myslíte si, že po zimných príchodoch je v silách tímu splniť cieľ klubu skončiť do tretieho miesta a kvalifikovať sa do európskych pohárov?

Tak podľa mňa určite. Káder je tam dobrý, len škoda určitých odchodov napr. taký Martin Poljovka, ktorý odišiel, lebo bol v Trnave veľmi platný hráč, ale aj také veci prináša futbal, takže tie posily čo prišli niektorí môžu určite nahradiť hráčov čo odišli. Takže mohli by urćite v lete pomýšľať na pohárovú Európu.

Podľa zápasov Trnavy bolo vidieť, že najväčšie slabiny má na poste brankára a ľavého obrancu. V zime prišli posily aj na tieto pozície konkrétne brankár Vojáček a obranca Zachariáš. Myslíte si, že toto skvalitnenie konkurencie pomôže vyrieśiť problémy na týchto postoch?

Čo sa týka konkurencie, tak konkurencia sa každopadne zvýšila týmto, že prišli títo hráči a je na nich, či sa presadia do základnej zostavy. Aj títo hráči bola trénerova voľba, čiže tréner ich aj určite pozná, preto im aj dôveruje a preto ich aj zobral do Trnavy.

Zimnú prípravu ste abstolvovali v Trnave. Ako by ste ju zhodnotili poprípade líšila sa niečim od predchadzajúcich zimných príprav?

(úsmev) Myslím, že zimná príprava je stále tá istá. Je tam pasáž, keď sa behá a pracuje na kondícii potom príde ďalšia fáza, keď sa robí s loptou a pracuje sa aj na technických veciach. Myslím si, že tá príprava prebehla ako aj všetky minulé.

Potom prišla ponuka z Michaloviec. Kedy ste sa dozvedeli, že by ste mohli prísť na východ republiky na hosťovanie?

Bolo to nejak 2 týždne dozadu, volal mi vlastne prezident Trnavy pán Kuna, že by mohla byť taká možnosť, či by som s tým súhlasil. Ja som povedal, že envidím v tom žiadny problém, pretože som videl pretlak brankárov v Trnave na post jedničky a keď taká možnosť prišla na 3 mesiace odísť, tak som to len privítal, na čom sme nevedeli dohodnúť s klubmi a v stredu padla definitíva, že áno.

Mali ste aj iné možnosti na odchod na hosťovanie, alebo Michalovce boli jediným záujemcom?

Ja som už vlastne nemal veľa možností na výber, pretože už bolo dávno po prestupovom období a ja som mal vlastne v Trnave profesionálny kontrakt, ktorý som musel ukončiť, aby sa stal zo mňa amatér a mohol odísť do Michaloviec. Takže možností tam už nebolo veľa, ale som rád, že taká možnosť prišla a fakticky ak skonćím v Michalovciach mám nachystaný kontrakt v Trnave, čiže budeme pravdepodobne pokračovať ďalej, ale aj sa nevyhýbam tomu, že by som v Michalovciach zostal.

Vedeli ste niečo o tíme MFK Zemplín Michalovce predtým ako ste tu prišli?

Tak druhú najvyššiu súťaž som sledoval samozrejme, ale nesledoval som konkrétne Michalovce, alebo tak. A keď prišla taká možnosť, keď sa mi ozval pán Šoltínsky, tak som si pozrel internetovú stránku klubu a pozeral som si aj hráčov, ktorí tu hrávali a ja sa veľmi dobre poznám napr. s Vladom Cifraničom, s ktorým som si telefonoval a zisťoval situáciu aká je tu v Michalovciach a každý s kým som telefonoval mi potvrdil, že partia je tu dobrá a aj chalani, takže nebol tu problém.

Myslíte si, že táto partia čo je teraz v Michalovciach má na to zachrániť 1.ligu?

Určite, že áno.

Minulé kolo sa konalo veľké zemplínske derby v Trebiśove, dke sa predstavili Michalovce. Pre Vás to bol krst v michalovskom drese. Kedy ste sa dozvedeli, že nastúpite v základnej zostave zvlášť, keď doma proti Interu Bratislava podal brankár Žofčák výborny výkon?

Ja už keď som tu prišiel som myslel, že pôjdem do brány, ale najväčší problém bol v dotiahnutí papierov na futbalovom zväze, takže skôr sa na to čakalo. Potom to bolo už len na trénerovi, či má postaví hneď na tento zápas pretože Žofi (nahrádný brankár Miroslav Žofčák pozn. autora)zachytal pefektne, tak ako vravím to už bolo len na trénerovi, či postaví mňa alebo Žofiho. Žofi predtým zápas nesklamal a mal také právo, aby šiel aj on do brány, ale ako vravím táto voľba bola už len jedine na trénerovi.

Michalovce v Trebiśove mali územnú prevahu, mali viac gólových šancí. Dá sa povedať, že víťazstvo je zaslúžené. Ako by ste zhodnotili tento výkon?

Tak ja som to už aj predtým hovoril, že sme si šli jednoducho za svojim cieľom. My sme neišli s veľkými očami a vyhláseniami pred zápasom. Šli sme do zápasu skôr s pokorou tento zápasu zvládnuť a myslím, že sa nám to podarilo veľmi dobre, lebo šancí sme mali viac ako trebišovčania. Takže si myslím, že sme zaslúžene vyhrali i keď to bolo po chybe brankára. To bola aj otázka šťastia, že lopta sa odrazila ako sa odrazila, ale aj také góly padajú.

V tomto zápase ste mali najviac práce po centrovaných loptách prípadne štandartných situáciach domácich. Museli ste sa koncentrovať viac v tomto zápase, aby Vás neprekvapila nejaká lopta?

Toto bývajú pre mňa najhorśie zápasy, keď človek veľa roboty nemá a príde tam 1-2 strely na bránu, ktoré sú väčšinou také dosť nepríjemne a treba ich vyriešiť. Človek býva sem tam aj stuhnutý, ale bol som koncentrovaný na celý zápas a z koncentrácie ma nič nevyviedlo. Myslim, že som komunikovlal aj dosť dobres obranou, takže tí chalani poslúchali tie rady čo som im dával, pretože to lepšie vidím ako oni. Myslim si, že spolupráca prebehla medzi nami na perfektnej úrovni a aj keď som robotu nemal, myslím, že sme to zvládli perfektne.

Do Trebišova pricestovala na michalovské pomery aj pomerne veľká skupina fanúšikov. Vnímali ste aj atmosféru, či ste sa viac koncentrovali na zápas?

Tak brankár má trošku viac času, aby sledoval sem tam aj tribúny hoci to moc vo zvyku nemám, ale chalanov bolo počuť, čiže sa ich určite nedalo prehliadnúť a ja z Trnavy som zvyknutý na takéto povzbudzovanie fanúšikov. A myslím, že to môže len slovenskému aj mcihalovskému futbalu pomôcť, keď ľudia budú v tomto počte chodiť a fandiť ako fandili.

Najbližšie kolo Michalovce doma privítajú suseda v tabuľke Rimavskú Sobotu, ktorá bude dosť ťažkým súperom. Ako vidíte tento zápas? Na čo sa bude podľa Vás treba sústrediť?

Tento zápas bude o niečom inom, lebo Rimavská Sobota má veľmi dobré mužstvo, majú kvalitných útočníkov. Pisár, ktorý dokáže podržať loptu, dať aj gól,a le myslim si, že my keď urobíme všetko preto a keď odovzdáme taký istý výkon ako v Trebišove koncentrovaný, tak máme na to, aby sme uspeli.



Prístupov 1128
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Násilie
[ 15.7.2008] (príspevkov 2)
Taxikár
[ 15.7.2008] (príspevkov 0)
Nelegálne dovážanie cigariet
[ 15.7.2008] (príspevkov 0)
Hudobný festival sa blíži!
[ 13.7.2008] (príspevkov 0)
Vylúpil benzínku
[ 13.7.2008] (príspevkov 0)
Teplotný rekord.......NEPADNE!
[ 13.7.2008] (príspevkov 0)
Aj oni majú prázdniny!
[ 13.7.2008] (príspevkov 0)
Pápež Benedikt XVI.
[ 13.7.2008] (príspevkov 0)
Porodila dvojičky
[ 13.7.2008] (príspevkov 0)